Bäst och billigast HP bläckpatroner från ledande e-butiker

Populära nätbutiker


Patroner

NYKUND: Patroner.se Bläckpatron eller fotopapper 1 krona


Inkclub

NYKUND: Inkclub Handla bläck för 1 krona Störst sortiment, multipack för storförbrukare.


Hewlett Packard huvudkontorMånga konsumenter som vill spara pengar på HP bläckpatroner använder refillsatser, kompatibla patroner och renoverade bläckpatroner för att minska kostnaderna. Mindre priskänsliga konsumenter och som kräver högsta möjliga utskriftskvalitet är försiktigare och föredrar att hålla sig till originalpatroner istället. Med en alldeles ny skrivare kan det vara svårt att hitta lågprisalternativ eftersom det några månader efter ett nytt skrivarsläpp innan de når marknaden. Oavsett vilken typ som föredras går det att hitta billigare och bättre inköpskanaler för att hålla nere kostnaderna.

Skrivare- och bläckpatrontillverkare gör stora ansträngningar för att säkerställa att patronerna är optimerade för skrivaren. I senare skrivarmodeller är det vanligt att ett chip finns monterat på kassetten för att försvåra kopiering och göra patronen obrukbar efter sista förbrukningsdag.

Många konsumenter får blodtryckspåslag när de ser kostnaden för nya patroner och försöker snabbt hitta billigare alternativ för att spara pengar. Ofta, men inte alltid, innebär det att ett visst avkall på utskriftskvaliteten får göras. För att skriva ut vägbeskrivningar och engångsdokument är utskriftskvalitet och exakt färgåtergivning kanske inte så viktigt för de flesta. Men perfektionister och yrkesverksamma chansar inte. Dessa väljer istället att köpa äkta HP-bläckpatroner istället för piratpatroner.

Många kunder är lojala med ett visst varumärke men det betyder inte att de inte letar efter det bästa erbjudandet som går att få. Ett sätt att hitta bättre erbjudanden och billigare HP bläckpatronerna är att handla på nätet. På Här har vi samlat de bästa e-handelsbutikerna som säljer bläck och toner för att våra besökare ska kunna hitta bättre och billigare inköpsalternativ. För att hitta det lägsta priset kan rabattkuponger vara ett sätt att ytterligare sänka priset.

En fara med att beställa HP bläckpatroner online är fraktkostnad och leveranstid. Det gäller att kontrollera bägge innan en beställning skickas iväg annars kan det kosta både tid och pengar. Ett sätt att komma runt detta är att planera i förväg och inte vänta tills skrivaren slutar fungera innan beställningen görs. Med tillräcklig framförhållning är det inte ett problem om det tar några dagar extra för leveransen komma fram. En hel del återförsäljare erbjuder fri frakt på beställningar över ett visst belopp eller ger extra rabatter vid inköp av storpack.

Varför kostar äkta HP patroner mer än renoverade och generiska patroner

Många av HPs kunder undrar varför patronerna till deras ”prisvärda” nya skrivare är så dyra. Det är en fråga som har förbryllat många konsumenter; exakt varför kostar originalpatroner 3 – 4 gånger så mycket som en kassett från en annan tillverkare? Även om kostnaden för patroner varierar mellan olika skrivare, är genomsnittspriset omkring 200 kronor medan en kompatibel ersättningspatron kostar mindre än hälften.  Vad är det egentligen för skillnad mellan original och kompatibla bläckpatroner?

Kvalitetsskillnader

Oavsett om det är HP, Epson, Samsung eller någon annan välkänd tillverkare hävdar de alla samma sak: ”våra patroner har överlägset högre kvalitet än renoverade och kompatibla bläck- och tonerkassetter från tredje part”. Tjänstemän på HP uppger att de investerar stora pengar i forskning och utveckling av teknik för att säkerställa att deras bläckpatroner håller högsta tänkbara kvalitet, kan skriva ut vid höga hastigheter utan utskriftsfel och inte orsakar några skador på maskinen. De hävdar att deras patroner har en mycket lägre frekvens av produktionsfel än generiska patroner och att deras bläck är rimligt prissatt. Oberoende tester har dock visat att det inte är så stor skillnad på kvalitet mellan tonerkassetter från HP och tredje part.

Påmonterad teknik

För att priskonkurrera med billigare generiska patroner har HP istället valt en strategi som går ut på att försvåra för konkurrenter att kopiera deras patroner genom att montera skrivarhuvudet direkt på bläckbehållaren. För säkerhets skull är patronerna också ”chippade” vilket innebär att de bara fungerar i försäljningsregionen och blir oanvändbara efter att sista förbrukningsdagen passerats.

Istället för att bara betala pengar för nytt bläck till bläckstråleskrivare måste HPs kunder betala för ett nytt patronhuvud varje gång bläcket tar slut. Detta trots att skrivarhuvudet egentligen kan användas till betydligt fler utskrifter än till den mängd bläck som ryms i en enskild bläckpatron. De unika chip som monteras på nyare patroner höjer dessutom ytterligare kostnaden.

Den verkliga orsaken till dyra HP patronerna

HP VinstLägg alla floskler om ”kundnöjdhet” och ”kvalitetssäkring” åt sidan, den verkliga orsaken till att HPs patroner är så dyra är enkel – vinstmaximering. Skrivarföretagen, inklusive HP, insåg att de kunde göra en mycket större vinst genom att drastiskt sänka kostnaden för sina skrivare och ta igen den initiala förlusten mångfalt på försäljning av överprissatta förbrukningsvaror. Världsmarknaden för bläck- och tonerkassetter har, tack vare smart marknadsföringsteknik, blåsts upp till 10-tals miljarder kronor om året, trots att framställningskostnaden för skrivarbläck bara är en bråkdel.

Det som tycktes vara en slug strategi har dock förvandlats till ett bakslag. Konsumenter är inte dumma och allt fler har upptäckt att den enda verkliga skillnaden mellan HP bläckpatroner och billigare kopior ligger i priset. Även om äkta färgpatroner ger utskrifter med bättre kvalitet och har färre problem kan det höga priset endast motiveras för professionella användare eller utskrifter av färgbeständiga bilder tänkta att bevaras i många år. För vanliga hem- och kontorsanvändare är sanningen att det knappast finns en märkbar skillnad mellan OEM och miljöpatroner, trots vad HP och andra tillverkare kan hitt på för argument för att försvara sina höga vinster.

Var går det att köpa HP bläckpatroner utan överpriser?

Webbshop HP bläckpatronerBläck är en av de sista saker som vi vill lägga onödigt mycket pengar på. Tyvärr tar det dock inte lång tid innan kostnaden för ersättningspatroner har sprungit i kapp priset på skrivaren. Naturligtvis varierar detta mellan olika tillverkare. För en av världens mest populära tillverkare av skrivare – Hewlett Packard – är även prisnivån i världstoppen. Äkta eller originaltillverkade bläckpatroner till HP är dyrare att de flesta konkurrenters, och enligt HP finns det många skäl som motiverar den höga prisnivån.

HP hävdar att deras bläckpatroner håller längre, och att det därför går att skriva ut fler sidor. Huruvida det stämmer i praktiken beroende dock helt på varje användares utskriftsvanor. Men även om HP bläckpatroner är värda det högre priset för många kunder, går det fortfarande att spara pengar på dem.

Ett av de första ställena att besöka för eventuella besparingar på HP bläckpatroner är deras egen hemsida. Ibland kan HP ha specialerbjudanden som andra inte kan matcha. Men i de flesta fall är HP: s priser på de egna produkter högre än deras återförsäljare. Lyckligtvis finns det därför många andra ställen att vända sig till.

Många webbplatser säljer bläck till ett lägre pris än de stora affärerna gör. De gör ofta stora inköp och ibland är lagret för stort och de måste rea ut patroner som riskerar att bli för gamla.  Det går därför ofta att hitta bra erbjudanden på bläck från butiker på nätet.

Blaeckpatroner.se går det att spara på HP bläckpatroner genom att jämföra priser hos populära butiker som säljer bläck på nätet. Ofta går det att spara mer pengar än styckepriserna genom att beräkna hur många bläckpatroner som hehövs och sedan beställa värdepaket eller spendera över ett visst belopp. En del butiker har även gratis frakt på bläckpatroner.

Externa länkar

Återvinning av HP-tillbehör

 

Top