Rensa och rengör tilltäppt bläckpatron

Populära nätbutiker


Patroner

NYKUND: Patroner.se Bläckpatron eller fotopapper 1 krona


Inkclub

NYKUND: Inkclub Handla bläck för 1 krona Störst sortiment, multipack för storförbrukare.


rensningNär en skrivare  inte används så ofta kan bläcket i patronen torka vilket leder till dåliga  utskrifter. Rengöringsrutinen i skrivarens programvara kan ofta lösa problemet –  men inte alltid. Om du efter 4-5 försök fortfarande inte får tillfredställande  utskrifter måste du använda dig av vatten- eller alkoholmetoden.

Varmt vatten för  att rengöra en bläckpatron

Det första  steget är fukta patronens skrivarhuvud med varmvatten för att lösa upp bläcket.  Fukta ordentligt och under en längre tid så att vattnet får en chans att bryta  upp delar av det intorkade bläcket. När detta är klart låter du patronen torka  över natten för att sedan sätta tillbaks kassetten i skrivaren. Kör  rengöringsprogrammet igen och kontrollera att utskrifterna blir bra. Om detta fungerar  har patronerna varit lindrigt tilltäppta och problemet är åtgärdat.

Rengöra  bläckpatroner med alkohol

Om vattenmetoden  fallerar måste du istället använda alkohol (t-sprit eller några droppar vodka går  bra, använd inte lacknafta). Gnugga in skrivarhuvudet i alkohol genom att fukta  en näsduk eller handduk som läggs under skrivarhuvudet över natten, för optimalt  resultat placera skrivaren i någon form av behållare fylld med alkohol  tillräckligt för att dränka skrivarhuvudet.

Dagen efter torkas bläckpatronen  med vatten och rengörs noggrant. Tänk på att alkohol torkar mycket snabbt, så  när du tar bort behållaren ska vara torrt inom tio minuter. Torka av kassetten  med hushållspapper att få bort eventuella återstående droppar alkohol.

Placera den i  skrivaren och kör igång skrivarens rengöringsrutin igen. För det mesta kommer det  nu först lite varmt vatten och sedan en del alkohol men efter att ha kört  rutinen några gånger bör utskrifterna se normala ut igen. Om detta inte fungerar  är kassetten helt tilltäppt och du måste tyvärr köpa en ny.

Förhindra att  bläckpatroner blir tilltäppta

Det bästa  sättet att säkerställa att bläckpatronen inte blir tilltäppta i framtiden är  att skriva ut någonting (t.ex. testsidan) minst en gång i veckan. På så sätt får  bläcket inte tillräcklig tid för att torka ihop. Det skadar inte att köra  självrengöringsprogrammet någon gång i månaden för att hålla patronerna i bästa  trim.

Om blaeckpatroner.comDen här sajten är tänkt att fungera som ett stöd vid köp av nya bläckpatroner via webbutiker online. blaeckpatroner.com är guiden för den som vill ha lite mer information och tips om skrivarbläck. Om den var till hjälp och du sparade lite pengar länka då gärna tillbaks från din blogg eller hemsida.

Taggar: , ,
Top