Rengöring av bläckpatroner

Populära nätbutiker


Patroner

NYKUND: Patroner.se Bläckpatron eller fotopapper 1 krona


Inkclub

NYKUND: Inkclub Handla bläck för 1 krona Störst sortiment, multipack för storförbrukare.


rengoringEftersom skrivarbläckpatroner är så dyra, är det viktigt att göra allt för att bläckpatronerna i din bläckstråleskrivare skall fungera så länge som möjligt. Istället för att ersätta en igensatt eller smutsig bläckstråleskrivare kan du rengöra den manuellt själv och få återställa den i gott skick.

Följande är en guide om hur du går tillväga för att rengöra bläckpatroner;

1. Innan du börjar processen med att rengöra patronen, ta reda på vilken typ av patron som har. De flesta HP bläckpatroner har skrivarhuvudet på patronen, men andra märken kan vara lite annorlunda konstruerade. Kolla i din instruktionsbok eller kolla på tillverkarens hemsida för detaljer. Du ska leta efter information som berättar vilken del av bläcksystemet du behöver rengöra. Det kommer alltid att vara skrivarhuvudet som du kommer att rensa, så det är viktigt att du vet var det är placerat.

2. Använd filtrerat eller destillerat vatten, och doppa sedan i en bomullspinne i det uppvärmda vattnet. Torka runt munstycksplattan och se till att du rengör centrum på bläckpatronen eftersom detta är den faktiska munstycksplattan. Undvik att röra de kopparfärgade fälten eftersom de är mycket känsliga. Om pinnen blir för smutsig, använd en annan doppad i vatten tills det inte finns några tecken på skräp i området.

3. Ta ut patronen ur dess hållare. Om du har en patron med skrivhuvudet på det, håll den under varmt vatten i 10 sekunder. Låt bläckpatron torka några minuter innan du sätter tillbaka den i skrivaren.

4. För att rengöra munstyckets skrivarhuvud placera patronen på arbetsytan med munstycket uppåt. Fukta pinnen med destillerat vatten. Se till att pressa ut eventuella överskott vatten från provstickan. Torka av munstycket spets med pinnen.

5. Torka kassetten med en mjuk trasa. Vänta tills den är helt torr och installera sedan patronen på nytt. Om det inte fungerar, ta ut patronen igen. Fukta en bomullstuss med fönsterputsmedel och torka av skrivhuvudet. Torka med en mjuk trasa.

6. Sätt tillbaka bläckpatronen i skrivaren. Rikta in bläckpatronen med din skrivares justeringsfunktion.

7. Om skrivarhuvudet är inuti skrivaren, kan du upprepa samma process som i steg 4. Det är viktigt att se till att du låter skrivhuvudet lufttorka, eller torka den med en bomullstuss före användning.

Det är viktigt att rengöra skrivarens bläckpatron innan du använder den och efter en längre tid. Använd inte kranvatten eftersom orenheter kan skada patronen.

För att behålla din bläckstråleskrivare i bra skick och undvika ständig rengöring kan du köra några testsidor på skrivaren en gång i veckan för att bevara bläckflödet.

Taggar: , ,
Top