Spartips Bläckpatroner

Populära nätbutiker

Butik Erbjudande Gäller
Alltid lägre priser Alla Tonerlagret
Patroner.se Bläck för 1 kr Ny Kund Patroner.se
InkClub Bläck eller fotopapper 1 kr Ny Kund InkClub

Har du precis köpt en ny bläckpatron bara för att upptäcka att den redan är slut? Ta del av våra gratis spartips och lär dig spara pengar på skrivartillbehör. Eller har du beställt och fått hem en bläckpatron som ser ut att vara använd förut? Den som beställer mycket bläck känner säkert igen sig.

Vi som arbetar på kontor skriver ut många dokument varje dag och det samma gäller i hushåll som tar mycket fotografier och skriver ut dem med datorns skrivare. Det är mycket man kan skriva ut med en bläckstråleskrivare och det är ett stort slöseri med tid när bläcket tar slut och man måste beställa nytt eller åka in på stan och handla.

Prisjämförelse Bläckpatroner

Idag säljs skrivare billigt men bläckpatronerna är dyra. Ofta kostar dom lika mycket som skrivaren. I strävan att hitta nya lösningar har flera innovationer gjorts för att vi ska kunna spara pengar på bläck och komma billigare undan. En innovation är den kompatibla patronen. Dessa patroner är tillverkade för att möta samma höga kvalitetskrav som bläckpatroner tillverkade av skrivartillverkaren.

Den här patrontypen är billigare ofta kostar dom bara hälften av motsvarande originalpatron. Utskrifterna blir dock nästan lika bra som med originalet. Kompatibla patroner går att köpa hos de flesta bläckbutiker på nätet och ibland också i vanliga affärer.

Spara pengar på bläckpatroner

En annan lösning för att spara på bläckpatroner är att fylla på sina originalpatroner. Det går att köpa s.k. refillset som består av bläck i vad som ser ut som en stor injektionsspruta i plast. Man gör ett hål och fyller patronen med ny bläck eller så kan man lämna in patronen och låta en yrkesman fylla på patronen.

Man ska dock passa upp innan man ger sig på den här metoden. Det är nämligen inte alla patroner som fungerar efter att bläcket tagit slut en gång. De har en tidsinställning som gör att de slutar att fungera efter att färgen tagit slut.

Om man väljer att fylla på sin patron ska man vara uppmärksam så att det inte kommer in luft i patronen. Om det gör det kan utskrifterna försämras. Man måste också vara säker på att patronen inte torkat igen (om den stått för länge). Det går inte att fylla på en patron hur många gånger som helst. Efter upp till i bästa fall 10 gånger är skrivarhuvudet utslitet och måste kasseras.