Tips för minimerad bläckförbrukning

effektivEtt vanligt problem är att bläckpatronerna blir tomma för ofta. Bläck effektiviteten är därför en primär faktor vid beräkning av utskriftskostnader. Den höga kostnaden för bläck överstiger snabbt det ursprungliga priset för skrivaren.

Det finns ingen enhetlig metod för att beräkna en skrivares bläckeffektivitet. Varje tillverkare använder sina egna mätningar för sina beräkningar.

Punkter att notera för ökad bläckeffektivitet.

Typ av kassetter:
Köp alltid separata färgpatroner. En patron som rymmer alla 3 grundfärger – cyan, magenta och gult fungerar inte om en färg tar slut. Det är mycket billigare i längden att köpa dem separat.

Utskrift:
Om du mest skriver ut text blir det antagligen billigast och effektivast med en monokrom laserskrivare. De är snabba, ekonomiska och den svarta lasertonern är mycket billigare att byta ut när den är tom.
Bläckstråleskrivare producerar kvalitets utskrifter i färg men de dyra patronerna gör stora hål i plånboken.

Påfyllningspatroner:
Det är bättre att fylla på patroner i stället för att köpa dyra varumärkespatroner. Men nedsidan är att billigt bläck inte levererar den kvalitet du förväntar dig. Många återförsäljare av kompatibla patroner erbjuder XL kapacitet patroner, men du kan aldrig vara säker på hur mycket bläck det är i dem.

Tips för att minimera bläckförbrukningen;

1. För normala eller lättare text utskrifter, ändra alltid till svart eller gråskala i skrivarens inställningar.(Utkast). Som standard använder skrivaren alltid färgutskrift.
2. Ställ in en lägre upplösning på 300 dpi om utskriftskvaliteten inte är högsta prioritet i laserskrivare.
3. Köp rätt kapacitet beroende på dina behov. De varierar från små, medium, stora eller XL.
4. Försök köra alla utskrifter vid ett och samma tillfälle för att minska start/stopp funktion cykler. Detta minskar bläckförbrukningen till viss del och även din väntetid.

Taggar: ,