Sänk bläckförbrukningen

Hög bläckförbrukning är en huvudvärk för många konsumenter. En bläckpatron förväntas hantera kontinuerliga utskriftsjobb, även om mycket av arbetet kan sparas digitalt eller elektroniskt. Det är inte konstigt då att det verkar som att byta bläckpatron nästan är lika rutin som att ladda skrivaren eller kopiatorn med papper. Ju mer en skrivare används, desto snabbare kommer bläckpatronen att ta slut. Förutom att spara pengar på billigare bläckpatroner finns det en del andra knep att ta till.

Det finns olika sätt att få en bläckpatron att hålla längre. Några av dessa är så enkla som att byta datorn och skrivarens inställningar. Använd ett typsnitt som gör tunnare bokstäver, såsom Century Gothic, som kan spara upp till 30 % av bläck i en bläckpatron. Gör dokumentet så kort som möjligt, och skriv bara ut det antal sidor du verkligen vill använda. Om du skriver ett dokument och behöver korrekturläsa det, gör det på skärmen och skriv inte ut dokumentet tills det är helt färdigt. Detta är ett självklart sätt att förlänga livslängden på dina bläckpatroner. Lockelsen att hålla papper i dina händer är kraftfull, men med lite övning kan du lära dig att korrekturläsa på skärmen och spara en förmögenhet i bläckkostnader. För dokument som inte kommer att spridas till någon annan än kontorsanställda, överväga att sänka nivåerna på inställningarna för bläckanvändning. Detta kommer att minska mängden bläck som tas från bläckpatronen. Om ett dokument med grafik eller bilder måste skrivas ut, kan inställningarna justeras för den enskilda utskriften och sedan ändras igen.

Om du bara behöver skriva ut ett stycke från en text, skriv inte ut hela pappret och kasta bort det du inte behöver. Välj helt enkelt den text du behöver, eller de sidor du behöver, och skriv bara ut dem. Det är ovanligt att du behöver skriva pappersarbete på högsta kvalitetsnivå, eller ens standardinställningar. Sänk kvalitetsinställningar ett hack eller två för att spara på detaljerna för bilder som du ska skriva ut.
Använd inte den högsta dpi (punkterper kvadrattum) inställningen på bilderna, sänk ner dem till den lägsta nivån för mest besparingar. För att ytterligare tänja på användandet av bläckpatronen kan du ladda ner en programvara och låt det bedöma dina utskriftsbehov. Detta program kommer att förlänga användningen av bläckpatronen genom att eliminera ovidkommande information på webbsidor och föreslå andra sätt att spara bläck.

Taggar: , , ,