Så förhindrar du att bläcket torkar

Om du använder en bläckstråleskrivare har du kanske märkt att bläcket torkar upp mycket snabbt om din skrivare inte är i aktivt bruk. Bläckpatroner är inte så billiga så här är några tips för att förhindra att dina bläckpatroner torkar ut innan du får full användning av dem.

Instruktioner

1

Det enklaste sättet att förhindra att bläcket torkar ut är att skriva ut en testsida varje vecka. Det verkar som om du bara använder skrivaren en gång i månaden eller så kommer färgen torka upp och bläcket som du kunde ha utnyttjat till utskrifter går förlorat. Men att skriva ut en testsida eller någon annan sida från din bläckstråleskrivare varje vecka borde hålla det fräscht.

2

En annan metod som vissa rekommenderar om du inte använder skrivaren ofta, är att ta ut bläckpatronen efter varje användning, och sedan lagra den i en påse med en fuktig trasa eller hushållspapper. Detta kommer att fungera för att hålla patronen fräsch. Men den här metoden fungerar nog bäst om du ska bortrest under en längre tid.

3

Om du skriver ut ofta och bläckpatronerna fortfarande torkar ut väldigt snabbt, överväg att kontakta återförsäljaren. Du kan ha en defekt bläckpatron med en luft läcka. Om du känner att detta är fallet och du tar kontakt med butiken där du köpte patronen kan de förhoppningsvis hjälpa dig att hitta felet och ersätta den defekta bläckpatronen.

4

Om du skriver ut pappersdokument ofta och inte fotografier och fortfarande skriver ut på en bläckstråleskrivare, överväga att byta till en laserskrivare. De har inte samma problem med bläckpatroner som torkar ut eftersom de baseras på torrbläckteknik och har blivit ganska billiga.

Taggar: ,