3d skrivare från Lego?

legoLego kommer att lansera en 3D-skrivare till nästa jul, enligt ett pressmeddelande från bolaget. Skrivaren ska fungera som en alternativ distributionskanal och kommer endast att kunna skriva ut Legoprodukter.

Företaget säger att de också kommer att släppa ett urval av utbudet som nedladdningsbara filer tillsammans med skrivaren. Alla officiella uppsättningar från 2014 kommer att finnas tillgänglig för nedladdning från Lego Web Store.

Som med en vanlig skrivare, kommer att Lego släppa färgade bläckpatroner som tillåter användare att skriva ut legobitar i vart och ett av de officiella Lego färgerna.

Branschexperter har uppskattat att 3D-skrivare kommer att kosta någonstans mellan 1500 – 3000 kronor. Bläckpatronerna förväntas kosta uppåt 400 kronor och kommer att finnas att köpa på nätet eller i Leksaksaffärer. Kostnaden för att ladda ner en Lego byggsats kommer att vara ca 10-15% lägre än priset i butik.

Detta är ett smart drag, många trodde nog att företaget skulle få problem när 3D-skrivare växte i popularitet. Det är dock oklart om användare hellre vill skriva ut sina egna Lego uppsättningar än köpa dem i leksaksbutiken.

Lägg till det faktum att 3D-utskrifter för närvarande är en långsam process. Det tar et par minuter att skriva ut en legobit och det kan bli en lång väntan och stor förbrukning av lego-bläckpatroner innan hela byggsatsen är utskriven. Enligt beräkningar skulle det till exempel ta ungefär 20 timmar att skriva ut alla bitar till Starwars Millenium Falcon. Deb glada nyheten om legoskrivaren släpptes tidigt i April…

Taggar: ,